Veiligheid

Het bestuur van de Gooilandschool heeft veiligheid als belangrijk doel geformuleerd. Daar valt zeer zeker ook de verkeersveiligheid rondom onze school onder, bij aanvang en einde van de schooltijd. In samenwerking met directie en oudercommissie proberen wij al een aantal jaar een veiliger verkeerssituatie rondom school te bewerkstelligen. Dit is ook een terugkerend thema op de Algemene Leden Vergadering waar ouders het bestuur en directie vragen om daadkrachtig op te treden. Het overgrote deel van de ouders woont op loop- of fietsafstand van de Gooilandschool. Om de veiligheid van uw eigen en andermans kinderen te verhogen, willen we u vragen zoveel mogelijk te voet of op de fiets naar school te komen. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd. Dus als het echt niet anders kan en u komt met de auto, houdt u dan aan de verkeersregels. Vooral tijdens de dagen met veel regen en sneeuw worden de verkeersregels massaal geschonden, waardoor echt gevaarlijke situaties ontstaan.

HELP ONS ALSTUBLIEFT MEE OM DIT TE VOORKOMEN!

Let u alstublieft op de volgende regels:

Automobilisten: niet parkeren of stoppen langs het gehele park, stoepen vrijhouden en niet in bochten parkeren.

Fietsers: niet fietsen op het schoolplein. Fietsen van ouders het liefst allemaal aan de overkant van de weg, niet op de stoep langs het park parkeren. Bakfietsen en brommers in een rechte rij (op de weg) langs het park.

Voetgangers: Maak gebruik van het zebrapad en de stoepen.